Razlozi zašto biste ga trebali skuhati napitak od đumbira:
- Jača imunitet i osnažuje tijelo
- Ubrzava oporavak ako ste bolesni
- Smiruje mučninu i nervozu u želucu te pospješuje rad probave
- Umirujuće djeluje na živčani sustav
- Potiče probavu i rad crijeva, pa smanjuje nadutost, a samim time i nervozu
- Potiče cirkulaciju u tijelu
- Utoplit će vas bolje od najdeblje dekice
Sastojci:
- Korjen svježeg đumbira
- 1 litra obične vode
- Nekoliko žličica domaćeg meda, po želji
- 1 limun
Priprema:
- Ogulite korijen đumbira i narežite na tanke kriške.
- Stavite đumbir u lonac i prelijte ga vodom, pa stavite da kuhajte ovaj aromatični korijen barem 15 do 20 minuta na umjerenoj temperaturi.
- Nakon toga sklonite lonac s vatre i pustite da odstoji još barem 5 minuta.
- Odvojite đumbir od tekućine, tekućinu zasladite s domaćim medom i zakiselite limunom po želji i pijte ovako pripremljeni vrući napitak.