Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Pages

Ljekovitost prepeličjih jaja


Japanske prepelice uzgajaju se najviše zbog jaja ljekovitog djelovanja na ljudski organizam. Brojna ispitivanja i pokusi znanstvenika u Kini, Japanu, Rusiji, SAD-u, Poljskoj, Češkoj i Engleskoj potvrdila su opravdanost upotrebe jaja japanskih prepelica kao pomoćnog ljekovitog sredstva kod liječenja mnogih bolesti. 

U odnosu na kokošja jaja, sadržavaju 5 puta više kalija i fosfora, 7 puta više željeza i 10 puta više vitamina skupine B. Usto sadržavaju znatne količine vitamina A i određene aminokiseline koje potiču rad živčanog sustava. Iako prepeličje jaje sadržava samo 15 kalorija, predstavlja pravu energetsku snagu i preporučuje se djeci u razvoju, rekonvalescentima, sportašima, ali i zdravima kao preventiva. Mnogi korisnici su primijetili da ta jaja pozitivno utječu na potenciju. 

Jaja japanske prepelice koriste se za liječenje povi[enog tlaka, slabokrvnosti, ateroskleroze, posljedica srčanog infarkta, bronhitisa, povišenog kolesterola, tuberkuloze, migrene, čira na želucu i dvanaesniku, dijabetesa, kancerogenih bolesti, te za poboljšanje krvne slike i probave. 

Pri liječenju navedenih bolesti treba uzimati između 120 i 240 sirovih jaja, i to razmućena, na prazan želudac, najmanje pola sata prije obroka. Radi lakše konzumacije mogu se pomiješati s medom, sokom od naranče ili frapeom. 

Za liječenje astme u Japanu se preporučuju tri jaja sa sokom od jedne kriške naranče. Terapija za ovu bolest traje šest mjeseci. 

Prve godine liječenja preporučuje se uzimanje jaja u dvije kure, s tim da pauza ne bude dulja od tri mjeseca. Prije početka liječenja jajima svakako se savjetujte sa svojim liječnikom. 

Jaja japanske prepelice treba čuvati u hladioniku na temperaturi od 1 do 4 °C. Tako čuvana traju do 30 dana. Nakon toga se mogu koristiti, ali samo kuhana i pečena. Valja istaknuti da će samo prirodno hranjene prepelice nositi jaja zdravog sadržaja i visoke hranjive vrijednosti. 

Koristite jaja prepelice u svakodnevnoj prehrani !!!!!